Selecteer Pagina

vakantie met de trein in Europa

vakantie met de trein in Europa

vakantie met de trein in Europa

Met de trein reizen in Europa wordt steeds populairder. Dat komt omdat we steeds duurzamer gaan denken, maar ook omdat het steeds sneller en comfortabeler gaat. Veel mensen kiezen voor het gemak van de trein om naar hun vakantiebestemming te reizen. Zeker als je daar in een hotel, appartement of b&b verblijft en dus alleen een koffer bij je hebt. Ook kampeerders die een tent huren in het buitenland kunnen heel makkelijk met de trein reizen. Ook de kinderen vinden het vaak spannend om met de trein te gaan.

In het artikel 8 mooie treinreizen in Europa  heb ik 8 treintrips beschreven van ten hoogste acht uur. Goed te doen binnen een dag en met prachtige uitzichten, spectaculaire bruggen en nostalgische rijtuigen. In dit artikel neem ik je mee op langere trips door een land of een aantal landen. Van normaal tot zeer luxe en prijzig, maar steeds met prachtige bestemmingen en veel moois te zien onderweg.

vakantie met de trein in Europa

interrail

Wie veel wil reizen, meerdere landen aan wil doen en nog geen idee heeft op welke dagen of hoe ver. Of wie gewoon de vrijheid wil om per dag te beslissen, die gaat op interrail vakantie met de trein in Europa. De Interrail pas bestaat nog steeds. Toen ik in 1975  20 was bestond de interrail pas ook al, maar was voor jongeren en hij was bij mijn weten een maand geldig. Nu koop je voor diverse prijzen een aantal dagen per maand, twee maanden of kwartaal waarop je kunt reizen.

Voor jongeren tussen 12 en 27 liggen de prijzen tussen 180 euro voor reizen op vier dagen binnen een maand tot 677 euro voor drie maanden lang iedere dag. Voor volwassenen en senioren geldt een hogere prijs en voor speciale treinen zoals alle HSL lijnen betaal je toeslagen. Ook veel toeristische treinen vallen buiten interrail, maar niet alle. Kijk op de site van interrail voor meer info en het bestellen. Daar zijn ook leuke geheel verzorgde rondreizen te boeken.

Vakantie met de trein bij een reisbureau boeken

De rest van dit artikele gaat over de treinreizen zelf. Je kunt die helemaal zelf samenstellen vanaf je woonplaats, je treintickets bestellen. Hotels, Hostels of B&B’s zoeken en zo op reis gaan. Je kunt echter ook bij de Jong intratours zoeken naar een geschikte reis. Dat zijn meestal stedentrips met de trein.

rondreis scandinavië

 

Over de auteur