Selecteer Pagina

kamperen in Nederland

kamperen in Nederland

Kamperen in Nederland wordt steeds populairder. Zeker in deze onzekere tijd is kamperen in eigen land een uitkomst. Tenminste als de campings open mogen, maar dat zit er wel in. Echter ook zonder covid-19 is het geen straf in Nederland op de camping te blijven. Daarvoor zijn de volgende redenen:

  • Je reistijd is aanzienlijk korter. Geen gestress met black saturdays op de route Soleil of files op weg naar Zuid Duitsland.
  • Je hoeft niet te vliegen en dat is beter voor het milieu
  • Je kinderen vermaken zich overal en hebben hier vriendjes of vriendinnetjes waar ze gewoon mee kunnen praten.
  • Vrijwel alle campings hebben luxe kampeermogelijkheden onder de verzamelnaam glamping.
  • Er zijn tal van speciale campings in Nederland. Speciaal voor kinderen, speciaal voor wandelen of fietsen, speciaal voor natuurliefhebbers, In het bos, aan rivier of meer of in de duinen. Kortom er ies keuze genoeg.
  • De laatste twee jaar was er volop te genieten van goed zomerweer. Dus het weer is geen reden om naar het buitenland te gaan

Redenen genoeg om ook eens te overwegen de vakantie in eigen land door te brengen. Kamperen in Nederland is daarom een aanrader.

 

Eigen land 728x90

kamperen in Nederland kan voor iedereen

Nog maar een paar jaar geleden was kamperen voorbehouden aan gezinnen die het goedkoper wilden, bejaarden en mensen die met sokken in sandalen liepen. Dat imago is de laatste jaren sterk veranderd. Met de komst van glamping is kamperen weer hip en kan je op het werk gerust vertellen dat je een week in een yurt op Texel hebt doorgebracht. Krom liggen op een leeglopend luchtbed of een dun matje. Ben je gek. Gewoon bedden met een lattenbodem en een goed matras. Geen koelbox met elementen, maar een koelkast en een vriezer.

Voor de doorgewinterde kampeerder is het allemaal niets, maar het heeft wel voor een boost gezorgd en er zijn steeds meer campings die een deel van hun terrein inrichten als glamping veld.

kamperen in Nederland
kamperen in Nederland

Een ander sterk punt dat tot de verbeelding van velen spreekt is het feit dat je op steeds meer campings je eigen douche en toilet bij je tent, caravan of camper hebt. Zeker na het afgelopen jaar (waar de campings open waren, maar de toiletgebouwen dicht) heeft deze manier van kamperen een vlucht genomen. Wil je er gebruik van maken dan is snel reserveren noodzakelijk.  Het beeld dat je op een camping nog steeds met je toiletrol onder je arm een eind moet lopen naar een tochtig washok is trouwens ook al lang achterhaald. De meeste campings in Nederland hebben prima was, douche en toiletvoorzieningen waar je papier gewoon aanwezig is.

kamperen met kinderen

Kamperen is ideaal met kinderen. Terwijl jij je tent opzet of de caravan waterpas stelt. komen zij al met hun eerste vriendjes. Voordeel van kamperen in Nederland is dat je kind geen vreemde taal hoeft te spreken en dus heel snel in contact komt met leeftijdgenootjes. 

 

Ook met en voor kinderen is de keuze aan campings enorm. Wil je gaan voor groot en heel veel te doen. Zoek dan de beste familiecampings. Daar wordt je kind van ’s morgens vroeg tot bedtijd bezig gehouden door een recreatieteam en is van alles te beleven. Is dat echter te massaal dan zijn er ook kleinere campings waar je wel heel veel met je kinderen kunt ondernemen. Van hutten bouwen in het bos tot sporten op het speelveld . Daarnaast is kamperen bij de boer voor heel veel kinderen het einde. Zeker als ze met van alles mogen helpen.

 

kamperen kan heel divers

Niet alleen met kinderen, maar ook met je partner of alleen is kamperen in Nederland een genot. Kleinschalig al of niet bij de boer, op een charmecamping, midden in de natuur, op landgoederen of op echt bijzondere themacampings. Met je eigen tent of in een luxe huurtent, pipowagen, gepimpte caravan of huur een camper en trek er op uit deze zomer door de mooiste provicies van ons land. Over al deze vormen van kamperen staan artikelen op deze site en daarnaast besteden we ook aandacht aan de leukste parken waar je huisjes kunt huren.

Fietsvakanties 300x250

kamperen is duurzaam

Duurzaamheid is een steeds belangrijker item als we op vakantie gaan. Kamperen in eigen land is dan een heel duurzame mogelijkheid. Je reist immers minder en ook het gebruik van een tent en het verblijven op een camping is duurzamer dan huisjes of hotels. Zie dit artikel voor meer info over duurzaam op vakantie.

Wie gaat voor de eigen tent is er natuurlijk niet met een tent alleen. Je wilt ook bij de tent kunnen koken en eten. Daarom is een bezoekje aan Bol.com een uitkomst. Daar vind je alles op het gebied van kamperen.

Over de auteur