Selecteer Pagina

familiecampings in Nederland

familiecampings in Nederland

kamperen met het gezin

Wie eenmaal met de hele familie een kampeervakantie heeft beleefd, wil over het algemeen niets anders meer. Of je vakantie moet compleet verregend zijn op een oude camping met slecht saniatair en vreselijke buren. Zoveel ongeluk heeft echter niemand en dus zijn het zeker de kinderen die steeds vragen wanneer gan we weer kamperen. Logisch want er zijn in Nederland voldoende eer goede familiecampings waar voor je kroost in iedere leeftijd van alles wordt georganiseerd en je ook zelf nog voldoende samen kunt ondernemen.

familiecampings in Nederland

Je zou kunnen zeggen dat iedere camping in Nederland een familiecamping is, want bij de meeste campings mag je je kinderen meenemen. Hoewel er campings zijn die zich zo op de ouderen richten dat kinderen niet welkom zijn. Familiecampings zijn echter zo opgezet dat ze alle voorzieningen ingericht hebben op de aanwezigheid van kinderen en ook een team hebben dat met de kinderen allerlei activiteiten doet. Als deze professionals met je kind aan het werk zijn, heb jij als ouder tijd voor jezelf zodat je ook helemaal tot rust komt.

familiecampings in Nederland
Camping 't Veld
familiecampings in Nederland
familiecampings in Nederland

waar let je op?

Als je op zoek bent naar familiecampings in Nederland dan kijk je eerst naar de plek waar je naar toe wilt. Wordt het een bos of het strand. Ga je naar een eiland. Zoek je een meer als recreatieplas. Ga je voor de natuur of wil je dicht bij een attractiepark. Familiecampings in Nederland heb je in iedere provincie. Daarna kijk je naar de mogelijkheden van een camping. Is er een zwembad al dan niet overdekt, een speeltuin al dan niet overdekt een recreatieteam en wat zijn de mogelijkheden voor je plek. Heb je zelf een tent of caravan is er dan de mogelijkheid voor eigen santair. hoeveel sterren moet de camping minimaal hebben. kun je er ook caravans , huisjes of glamping tenten huren. kortom er is nogal wat uit te zoeken. Gelukkig hebben sites van de ANWB en ACSI een heel sterrensysteem waarmee het zoeken makkelijker wordt.

Tips voor kamperen met kinderen

Kies vooraf welke camping het best bij jullie gezin past.

Kijk naar de voorzieningen. Passen die bij de leeftijd van je kind. Zijn jullie natuurmensen, die gelukkig worden van stilte en mooie landschappen of wil je juist wat reuring in de buurt. Ga je voor massaal of juist klein en wat is je budget.

Bereid je vakantie voor. liefst ook met je kind.

Bekijk op internet de omgeving van de camping. Wat is er te doen, kun je er wandelen en fietsen. Wat wordt er georganiseerd. Zijn er musea die de moeite waard zijn. Welke grotere steden liggen in de buurt. Is er een pretpark dat makkelijk te bereiken is. Kortom maak een lijstje van de mogelijkheden en laat je kind als het dat kan meezoeken en beslissen.

 

Zorg voor alternatieven

Ook op de camping regent het wel eens. Voor veel kinderen de mogelijkheid om lekker te ravotten en vies te worden. Heerlijk. Maar  je moet ook alternatieven hebben voor het moment dat er even geen buiten spelen is. Een mooi kleurboek, een luisterboek, een film op telefoon of tablet die je vooraf gedownload hebt, een leuk spelletje. Zorg dat je ook op wat minder weer bent voorbereid.

Laat ze meer los

Thuis heb je vaak die drukke straat of die lastige kruising dus mogen je kinderen alleen buiten spelen op het pleintje als jij er bij bent en moeten ze in de buurt blijven. Op een camping is dat niet het geval. Laat ze dus wat verder weg fietsen en zelf op ontdekking uit gaan. De eerste keer zelf boodschappen doen. Alleen afwassen, Jullie in het bos de weg wijzen. Samen in het donker over de camping. Afhankelijk van de leeftijd van je kind kun je deze lijst moeiteloos langer maken.

Ga voor wat luxe

Ben je geen doorgewinterde kampeerder die zweert bij de tent, kies dan voor meer luxe. Koop nog geen tent, maar huur een glamping tent op de camping of ga voor een lodge of stacaravan. Het lijkt dat je duurder uit bent, maar de aanschaf van een goede familietent en alle benodigdheden voor kamperen is ook hoog. Dus de eerste keer is huren van een glamping tent  nog goedkoper dan alles aanschaffen. Pas als je echt het virus van de camping te pakken hebt kun je een goede tent aanschaffen. Voordeel is dan dat je mogelijkheden groter worden. Bij glamping of huisjes moet je nu al boeken of geboekt hebben om nog een plek te hebben.

Geniet vooral

Zorg dat je de vakantie zo in deelt dat iedereen geniet. Soms samen met je kinderen (iets wat je niet het hele jaar kunt door je werk), soms lekker alleen. Niet iedere avond bij de tent eten waardoor je nog een uurtje staat te koken, maar juist die dingen doen waar jullie allemaal van genieten. Zorg al dat zonder stress verterekt naar de camping. Las een tussenstop in als je echt naar het ander eind van het land moet. Ontmoet nieuwe mensen. Zo gebeurd op een camping en zorg vooral dat je je rust pakt. Je moet er tenslotte weer een jaar tegenaan. 

Zomer 2021 300x250
Kampeerdorp de Zandstuve

Over de auteur