Selecteer Pagina

vakantie na corona, 10 trends als inspiratie.

vakantie na corona, 10 trends als inspiratie.

Ook in 2021 komt het moment van vakantie na corona. Het moment dat we tijd hebben en er op uit kunnen. Daar ben ik van overtuigd. Met de lock down en het inentingsprogramma en de ervaringen in de zomer van 2020 denk ik dat ik er niet gek ver naast zit als we in juli en augustus toch weer kunnen boeken. De vraag is alleen waar naar toe en wat is verstandig. Hierbij denk ik dat de trends van 2020 zich ook in 2021 door gaan zetten. 

 

vakantie na corona
vakantie na corona

1. Staycation

Vakantie in eigen land zal ook dit jaar hoge ogen gaan gooien. Vanuit een vakantiepark, de camping, een hotel of gewoon vanuit je eigen huis. Bepaal wat je wilt doen en ga er voor. Gewoon dag bij dag kijken wat je gaat doen. Wandelen of fietsen, naar een natuurgebied, varen over de vele plassen en meren, strand, kijken waar je ’s nachts de mooiste sterrenhemel kan zien. We hebben het allemaal in de buurt en je support de locals die het toch al zo zwaar hebben gehad tijdens de lockdown. Boek je vakantie na corona dus gewoon in eigen land.

 

2. weg van de massa

We zijn gewend geraakt aan afstand houden en de schrik zit er bij velen nog best in. Veel van ons zullen dus drukke plekken en massatoerisme mijden. Geen stedentrips naar populaire bestemmingen waar de straten vol zijn, geen extra drukke pretparken, geen hutje mutje aan het strand. We gaan op zoek naar onontdekte pareltjes in de natuur, dat prachtige hutje in het bos, de kleine camping met veel ruimte, de yurt aan het meertje. Als we samen willen zijn kan dat, maar afzonderen moet ook mogelijk zijn.

 

3. Luxe genieten van het buitenleven

De glamping trend zal ook doorzetten. Lodge tenten, tipi’s, safaritenten, yurts, blokhutten zorgen ervoor dat je wel buiten bent, maar ook voorzien van luxe. De pop up campings schieten als paddestoelen uit de grond nu staycation een trend is. Niks opblazen van je luchtbedje, je te kleine koelboxje, met je toiletrol over de camping. Alles is aanwezig om luxe te genieten en toch buiten te zijn.

4. actieve vakanties

We hebben het wel gehad met al dat binnenzitten en niet kunnen sporten. We willen er op uittrekken en genieten van de vrijheid door actief te bewegen. Onze vakantie na corona doen we fietsend of wandelend. De fiets-en wandelvakanties gaan het dus goed doen dit jaar. Met je neus in de wind lekker er op uit. Alleen met je gezin of in groter groepsverband. We wandelen, fietsen of varen er van de zomer op los.

5. Welness tegen de coronastress

Thuiswerken, zoom vergaderingen, bestellen met je telefoon, collega’s die geen tijd hebben omat ze hun kinderen les moeten geven en dat moet je zelf ook doen. Zoek nu het kan een welness resort op en dompel je onder in hot stone massages, bubbelbaden, sauna’s, healing, yoga, mindfulness en tussendoor luieren in je hangmat. Lekker gezond eten erbij en je komt weer helemaal bij. Dit is pas de ultieme vakantie na corona.

 6. maak een roadtrip.

Vliegen zal dit jaar nog niet massaal gedaan worden en dat hoeft ook niet. Pak je auto en reis door Europa. Zet je tentje op, blijf een paar dagen en dan weer verder. Nog beter en luxer is een camper. Het kamperen van 2021 en niet meer alleen voorbehouden aan pensionado’s. Het is trendy om er op uit te trekken met een luxe camper of met het kekke vw-busje. Ga je vrije vakantie na corona tegemoet.

vakantie na corona

7. Alles langzaam en rustig

De slow beweging bestaat al heel wat jaren, maar krijgt nu ook bij vakantievieren een plek. Geen drukken stressy vliegreis voor een paar dagen hotel, maar liefst drie of vier weken in alle rust genieten van natuur, cultuur en de lokale specialiteiten. Geen afvinklijstjes met bezienswaardigheden die je gezien moet hebben, dagtripjes die moeten of activiteiten waar je niet onderuit kunt. Nee, gewoon heerlijk genieten van het moment en alleen de dingen doen waar je zelf zin in hebt.

8. familietrips

We hebben de familie ontzettend moeten missen dit jaar. Zelfs met kerst en oud en nieuw moesten we keuzes maken. Dus wat let je om een groot vakantiehuis te huren en lekker samen vakantie te vieren. Of huur een verdieping van een hotel. Op vakantie na corona met opa, oma en je tantes, ooms, neefjes en nichtjes is best wel eens leuk

vakantie na corona

9. bewust en duurzaam

Nog een trend uit 2019-2020 die nu door gaat zetten. Denk bij het reizen aan je ecologische voetafdruk. Corona heeft bij veel mensen het effect dat we zuinig om moeten gaan springen met onze omgeving. We willen dus wel reizen, maar daarbij zoveel mogelijk rekening houden met de natuur en de cultuur van het gebied waar we zijn en alles zo ecologisch verantwoord mogelijk. Lees hierover meer in het artikel over vakantie per trein.

10. Nog even wachten op de winterzon.

Er zal dit jaar een grote groep zijn die de zomer nog te dichtbij op de loch down vind, maar wel in de startblokken zit voor een vakantie naar de winterzon. Sterker nog. Ze worden al regelmatig geboekt. Zuid Europa, Afrika, Brazilië of onze Nederlandse provincies overzee. Het zal allemaal weer veelvuldig in de pakketten van onze reisaanbieders zitten. Even niet denken aan de 9 andere trends maar heerlijk genieten van de grootste vitamine D booster in de winter. De wintersport komt wel weer in 2022.

Niets houdt je tegen om je vakantie na corona nog een jaar uit te stellen en van het mooie weer te genieten in je eigen tuin of op je balkon. Ik denk wel dat we aan iets toe zijn na al die maanden van thuis zitten en stressvol bezig zijn. We moeten bij tanken en daarvor staan in dit artikel voldoende tips en mogelijkheden

Over de auteur